چهارشنبه، فروردین ۱۲، ۱۳۸۳

در برابر تمام دشمنان



هفته گذشته در آمریکا کتابی وارد بازار شد که خواندنش برای تمام کسانی که فکر می کردند و یا فکر می کنند که دولت بوش برای برقراری دمکراسی به عراق حمله نمود ، بسیار سودمند است. این کتاب « در برابر تمام دشمنان » نام دارد و نوشته ی ریچارد کلارک مشاور سابق دستگاه سیاسی بوش است.
کلارک در این کتاب پرده از روی رویدادهایی که پیش و پس از حمله 11 سپتامبر در کاخ سفید گذشته ، بر می دارد و نقشه های بوش برای حمله به عراق را برملا می سازد. او در یک مصاحبه ی تلویزیونی با برنامه مشهور « شصت دقیقه » ماجرای فراخوانی مشاوران امنیتی را توسط بوش برای جلسه ویژه و تصمیم گیری جهت پاسخ به حمله را شرح می دهد. کلارک می گوید: « من فکر می کردم بوش ما را برای تصمیم گیری درباره ی چگونگی حمله به گروه القاعده فراخوانده است و بسیار شگفت زده شدم هنگامی که او بحث را به عراق کشاند. در همین جلسه ، رامسفلد وزیر دفاع گفت که باید عراق را بمباران کنیم. ما همه به مخالفت برخاستیم و گفتیم که پایگاه های القاعده در افغانستان است و باید آنجا را مورد حمله و بمباران قرار دهیم. رامسفلد در پاسخ ما گفت : افغانستان هدف خوبی برای بمباران نیست. اما برعکس عراق همان جایی است که باید بمباران شود». کلارک نخست فکر می کند رامسفلد دارد شوخی می کند و به او می گوید : « عراق هیچ گونه دخالتی در رویدادهای 11 سپتامبر نداشته است». و سپس می افزاید : « برداشت من این بود که آنها به هر ترفندی شده می خواستند عراق را به 11 سپتامبر و القاعده وصل کنند. من و مسئولین اف.بی.آی و سیا گفتیم پس گویا ما سالهاست داریم اشتباه می کنیم که عراق هیچ رابطه ای با بن لادن ندارد ».
ریچارد کلارک دومین نفر از دستگاه اداری بوش است که اطلاعات خود درباره مسائل پشت پرده این دستگاه منتشر می کند . پیش از او پاول اونیل وزیر اقتصادی بوش کتابی در همین رابطه نوشته است.
کلارک سیاستمدارساده ای نیست ، او یکی از خبرگان امنیتی آمریکاست که از ده سال پیش تا سال گذشته که از مقام خود استعفا داد در همین سمت مشغول به کار بوده است. هنگامی که بوش کاخ سفید را از دست کلینتون بیرون کشید ، کلارک تنها فردی از دولت کلینتون بود که بوش او را در دستگاه اداریش به کار گمارد. بنابراین افشاگری های او در بین رسانه های گروهی آمریکا از اعتبار ویژه ای برخوردار است.
کلارک در همین کتاب شرح می دهد که چگونه بوش او را برای پیدا کردن رابطه مابین عراق و 11 سپتامبر زیر فشار گذاشته است. « رئیس جمهور مرا به اتاقی که چند نفر دیگر نیز در آنجا نشسته بودند برد و گفت : از تو می خواهم که به هر شکلی شده رابطه ای مابین عراق و 11 سپتامبر پیدا کنی. » معنی حرف های او این بود که من با گزارشی در مورد اینکه صدام حسین پشت این حمله ایستاده ، بازگردم. به او گفتم : « ما پیش تر همه ی اطلاعات را بررسی کرده ایم و این کار را با چشمان کاملا باز انجام داده ایم ، اما رابطه ای مابین عراق و حمله تروریستی پیدا نکرده ایم » . بوش به سوی من آمد و با تهدید گفت : « عراق ! صدام ! رابطه را پیدا کن » . من این جوری فهمیدم که ما باید با همین پاسخ از پیش یافته شده ، بازگردیم. ماموریت بسیار جدی گرفته شد. گزارش جدیدی توسط اف.بی.آی و سازمان سیا نوشته شد و برای رئیس جمهور فرستاده شد. چند روز بعد دفتر مشاوران امنیت ملی با این فرمان گزارش را پس فرستادند : پاسخ اشتباه است. یکبار دیگر تحقیق کنید.
کتاب کلارک هشت ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیرون آمده است . بوش از هم اکنون خود را به عنوان قهرمان جنگ با عراق معرفی نموده است. کلارک در مصاحبه ای با سی.بی.اس در معرفی کتابش ، به این قهرمان بازی بوش حمله می برد. او می گوید : « من فکر می کنم این یک دهن کجی آشکار است که بوش می خواهد بر زمینه بلوف « مبارزه علیه تروریسم » خودش را دوباره کاندیدای ریاست جمهوری کند. او در دوره ای که ما می توانستیم اقدامات پیش گیرانه خود را برای متوقف نمودن حمله تروریستی بکار اندازیم ، ماه ها چشمش را بر روی این تهدیدات بسته بود و انگار که هیچ خبری نیست . بوش تا روز یازدهم سپتامبر هرگونه هشداری در مورد القاعده را نادیده گرفت. در تابستان سال دوهزارویک سازمان سیا به او گزارش داده بود که زمزمه هایی در رابطه با حمله به منافع آمریکا در جریان است» .
آدم پس از خواندن این کتاب که نوشداروی پس از مرگ سهراب است به این فکر می افتد که طرفداران تئوری توطئه هم زیاد پرت نمی گویند. هرچند همه مردم بیدار جهان می دانستند که حمله به عراق نه برای پایان دادن به دیکتاتوری صدام بلکه باز کردن پایگاه جدیدی بر روی منابع نفتی و تضمین ادامه دیکتاتوری و جنگ در خاورمیانه - گیریم این بار در پوشش جنگ های قومی و مذهبی – است. خواندن این کتاب ( صد البته با چشم باز ) بسیاری از نقشه های آمریکا برای آینده خاورمیانه را بر ملا می کند.

هیچ نظری موجود نیست: